ANANDA PR | Video-urile live de pe Facebook generează 600% interacțiune cu publicul
3452
post-template-default,single,single-post,postid-3452,single-format-standard,edgt-cpt-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,homa-ver-1.4.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Video-urile live de pe Facebook generează 600% interacțiune cu publicul

Un studiu realizat la începutul acestui an raportează faptul că 60% dintre cei care se ocupă de marketing online au declarat că videoclipurile live reprezintă o strategie din ce în ce mai bună atât de promovare, cât și de păstrare a poziției. Acest lucru se datorează noului algoritm al Facebook-ului care dă prioritate video-urilor care generează interacțiune de orice tip. Conform Facebook, videoclipurile live generează în medie de șase ori mai multe interacțiuni decât alte videoclipuri. Acest fenomen face ca videoclipul live să devină o formă eficientă de campanie de informare și de creștere a abonaților pentru a rămâne pe o poziție relevantă.

#1.Video-ul live va avea o poziție superioară pe Facebook?

În anunțul făcut în data de 12 ianuarie 2018 despre noul lor algoritm de feed-uri, Adam Mosseri, șeful News Feed, a menționat în mod explicit faptul că videoclipurile live reprezintă tipul de postare care poate apărea mai sus în news feed-ul prietenilor:

„Ce tipuri de postări se vor afișa mai sus în fluxul de știri?

Postările care generează conversații între persoane vor ocupa o poziție importantă în fluxul de știri. De exemplu, videoclipurile live duc adesea la discuții în rândul spectatorilor pe Facebook … “

#2.Videoclipurile live generează în medie 600% mai multe interacțiuni Facebook

Anunțul de pe Facebook a subliniat faptul că videoclipurile live au generat, de obicei, de „șase ori” mai multe interacțiuni. Interacțiunile reprezintă un factor cheie pentru a se clasifica cât mai sus în fluxurile de știri ale prietenilor.

„… de fapt, videoclipurile live primesc în medie de șase ori mai multe interacțiuni decât videoclipurile obișnuite. Mulți creatori de conținut care postează videoclipuri pe Facebook interacționează cu urmăritorii lor, la fel ca și celebritățile. “

#3.Video-ul live este un adevărat succes în grupurile de pe Facebook

Reprezentantul Facebook a afirmat, de asemenea, că videoclipurile live ar putea genera interacțiuni care să ajute grupurile Facebook să aibă un rang superior în news feed și să rămână relevante pentru utilizatori.

„În grupuri, oamenii interacționează adesea în jurul conținutului public.”

#4.Videoclipurile live pot ajuta companiile locale

Desigur, este greu de înțeles cum va ajuta această strategie serviciile de tip „ salopeta albastră” (de exemplu, instalatori sau taximetriști). Însă, poate fi utilă pentru paginile și pentru grupurile care aparțin galeriilor de artă. Când o galerie de artă găzduiește o lansare de artă, reprezentanții ar putea, posta un videoclip live de la eveniment. De asemenea, magazinele pot apela la un video live în timpul lansării unui nou produs.

Această strategie este foarte eficientă pentru cei care nu se pot prezenta fizic, însă o pot face în timp real pe Facebook. Iată ce a spus Facebook:

„Afacerile locale se conectează cu comunitățile lor online prin postarea de actualizări relevante și crearea de evenimente. ”

#5.Doar 31% dintre companii folosesc video live

În ciuda faptului că s-a demonstrat utilitatea video-ului live în mediul de afaceri, numai 31% dintre companii apelează la această strategie.

#6.Ar trebui să folosești video-ul live în 2018?

Din ce în ce mai multe companii descoperă beneficiile publicării videoclipurilor live în fiecare an. Aceasta este direcția pe care întreprinderile o iau, deoarece mulți o descoperă ca fiind un instrument eficient pentru vânzări. Video-l live este o opțiune pe care fiecare manager de social media ar trebui să o ia în considerare, mai ales dacă strategiile sale se bazează în special pe activitatea pe Facebook.

Dacă vei începe să te gândești la gradul  de interacțiune al utilizatorilor cu privire la pagina ta, vei fi pe drumul cel bun, iar pentru mai multe informații și sfaturi personalizate, contactează-ne pe mail.

Andreea Lada
Andreea Lada

Andreea Lada lucreaza de 7 ani in marketing si comunicare, cu expertiza in domeniile de sanatate, lifestyle, horeca si corporate. Este fondatarea agentiei de comunicare, ANANDA PR si ONG-ului Școala Iubirii.