ANANDA PR | Cum să creezi conținut video care să crească engagement-ul pe Facebook
3472
post-template-default,single,single-post,postid-3472,single-format-standard,edgt-cpt-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,homa-ver-1.4.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Cum să creezi conținut video care să crească engagement-ul pe Facebook

Ești îngrijorat de faptul că cele mai recente modificări ale fluxurilor de știri de pe Facebook vor influența impactul videoclipului tău? Cauți sfaturi pentru a crea videoclipuri care generează comentarii semnificative?

În acest articol, vei descoperi cum să creezi videoclipuri pentru Facebook, care să genereze interacțiuni, astfel încât postările tale să rămână vizibile în fluxul de știri.

#1.Cum influențează schimbările din News Feed vizibilitatea conținutului video

Pentru ca marketing-ul video să funcționeze, trebuie să utilizați diferite tipuri de conținut video pentru a atinge anumite obiective. Apoi trebuie să adaptați fiecare dintre mesajele video pe care le postați pe limbajul și stilul fiecărei platforme sociale. Marketerii au petrecut ultimii ani învățând limbajul și ciudățeniile rețelei Facebook, dar acum lucrurile s-au schimbat.

Facebook Zero (cea mai recentă actualizare a platformei) a schimbat total modul în care înțelegeam distribuirea conținutului video pe platformă. Actualizarea vizează încurajarea interacțiunilor semnificative între oameni. Pe măsură ce Facebook începe să afișeze conținut bazat pe conexiunile oamenilor și pe capacitatea conținutului de a provoca reacții, utilizatorii vor vedea mai mult conținut de la prieteni și mai puțin conținut de la companii.

Iată ce puteți face pentru a iesi în evidență:

#2.Alegeți tipurile de video care generează engagement pe Facebook

Mai sus am pomenit despre limbajul specific al platformei Facebook prin care să te adresezi utilizatorilor. Când vine vorba despre conținutul video, acest limbaj este definit de tipul de conținut pe care îl folosești să îți atingi publicul țintă. Următoarele tipuri de conținut video garantează o mai mare implicare din partea audienței:

#3.Videoclipuri live

Reprezentanții Facebook spun că videoclipurile live sunt de 3 ori mai vizionate și de 10 ori mai comentate decât orice alt tip de video de pe platformă. Puteți utilza videoclipurile live pentru a transmite evenimente în timp real, să organizați o sesiune de întrebări și răspunsuri sau să prezentați un nou produs.

#4.Videoclipuri educaționale

Abordarea unor subiecte de interes pentru audiența ta poate provoca un ,,du-te vino” de comentarii, care vor ajuta brand-ul să crească în ochii audienței. Cu fiecare videoclip, oamenii vor începe să vadă brand-ul tău ca pe o autoritate, iar încrederea lor în tine va crește. Utilizați videoclipuri educaționale pentru a explica problemele și conceptele cel mai des întâlnite de oamenii din domeniul tău.

#5.Videoclipuri de prezentare a companiei

Facebook s-a recomandat mereu ca fiind o platformă dedicată pentru crearea de legături între oameni. Așa că, arătând ce se întâmplă în compania ta și invitând practic oamenii ,,în spatele scenei”. Astfel, prin prezentarea echipei tale făcând activități de zi cu zi, oferi o latură umană brand-ului tău și pune în față valorile companiei tale. Poți utiliza videoclipurile companiei pentru a introduce noi membri ai echipei, sau pentru a arăta cum realizat un anumit produs.

#6.Crează videoclipuri pentru a valorifica implicarea audienței

Fiecare rețea are un limbaj diferit pentru conținutul video. Însă există aspecte tehnice și audiovizuale specifice care s-au dovedit eficiente atât pe Facebook, cât și în afara acestuia.

#7.Scurtează durata videoclipurilor

Cu cât sunt mai scurte videoclipurile, cu atât mai bine. Oamenii își pierd interesul destul de repede, în special pe social media. Un videoclip scurt vă forțează astfel să simplificați povestea lui, însă crește șansa ca spectatorii să îl urmărească până la final. Încearcă să nu depășești durata de două minute pentru a menține interesul audienței.

#8.Începeți cu un cadru puternic

Având în vedere că, în mod automat, videoclipurile de pe Facebook încep automat în mod silențios, captarea atenției publicului se bazează, în mare măsură, pe puterea primelor imagini din videoclip. Pentru a atrage interesul, folosește imagini colorate sau ieșite din comun, unghiuri neconvenționale ale camerei sau un time-lapse.

#9.Titrează fiecare video

Oamenii s-au obișnuit să vizioneze videoclipurile de pe Facebook fără sunet din cauza funcției de redare automată. Subtitrările te ajută să subliniezi lucrurile care contează cel mai mult în mesajul tău.

#10.Nu exagera cu efectele speciale

Povestea sau mesajul videoclipului tău este cel mai important element al acestuia. Nu te întrece prea mult în elemente de editare sau efecte speciale care pot distrage atenția de la poveste. Ca să păstrezi simplitatea conținutului tău video, vino cu o poveste originală și las-o să vorbească de la sine.

#11.Investește în vizibilitate pe News Feed

Facebook Zero a clarificat de la bun început faptul că platforma dorește ca brand-urile mari să plătească pentru vizibilitate. Dacă nu ai plătit deja pentru expunere pe Facebook, există diverse funcții care te pot ajuta și care ar merita investiția.

În primul rând, vei putea să ajungi mai ușor la audiența dorită printr-o serie de caracteristici-cheie. Apoi, vei primi mai multe informații valoroase privind vizualizările conținutului tău video care te pot ajuta să îl optimizezi.

În concluzie, Facebook s-ar putea să fi suferit cîteva modificări, însă elementele esențiale pentru a determina interacțiuni la postările video au rămas cam aceleași.  Folosește sfaturile de mai sus pentru a crea conținut video care vor provoca publicul tău să vorbească despre tine și cu tine. Contactează-ne pentru o strategie personalizată.

Andreea Lada
Andreea Lada

Andreea Lada lucreaza de 7 ani in marketing si comunicare, cu expertiza in domeniile de sanatate, lifestyle, horeca si corporate. Este fondatarea agentiei de comunicare, ANANDA PR si ONG-ului Școala Iubirii.