ANANDA PR | Cum poți utiliza Facebook Video Ads pentru a transforma followerii tăi în clienți
3555
post-template-default,single,single-post,postid-3555,single-format-standard,edgt-cpt-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,homa-ver-1.4.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Cum poți utiliza Facebook Video Ads pentru a transforma followerii tăi în clienți

Folosești videoclipurile în campaniile tale de anunțuri pe Facebook?

Te întrebi care este cel mai bun mod pentru a introduce video-ul în campaniile tale?

În acest articol vei învăța prin intermediul a trei pași care este procesul decizional pentru difuzarea videoclipurilor potrivite la momentele potrivite.

De ce să folosești reclame video într-un canal de vânzări?

Înainte de a începe să creezi campanii video, trebuie să știi exact cum este definit un canal de vânzări. O definiție simplă spune că un canal de vânzări este o etapă concepută pentru a ghida publicul țintă spre o decizie de cumpărare.

Există trei pași simpli pentru a ajunge acolo: conștientizarea, remarketing-ul de nivel 1 și remarketing-ul de nivel 2. Ideea este că trebuie să afli ce își dorește să cumpere clientul țintă, iar utilizarea anunțurilor video este una dintre cele mai eficiente modalități de a face acest lucru.

Conținutul video de pe Fcebook excelează la capturarea și menținerea atenției publicului în comparație cu alte tipuri de conținut, cum ar fi postările de poze sau de link-uri. Utilizatorii Facebook urmăresc în prezent peste 100 de milioane de ore pe zi, iar popularitatea videoclipurilor este în creștere. Traficul din videoclipurile online va constitui până în 2020 peste 80% din traficul de internet destinat consumatorilor. Pentru agențiile de publicitate, un avantaj suplimentar este acela că pot crea segmente personalizate de public pentru videoclipuri.

1. Atragerea audiențelor cu un video bogat în conținut

O greșeală obișnuită este încercarea de a vinde imediat prin campanii directe către oamenii care încă nu sunt pregătiți să cumpere de la tine. În partea de sus a canalului de vânzări, audiențele pe care le vizezi sunt nefolositoare deoarece ei nu sunt familiarizați cu afacerea ta și astfel nu pot avea încredere în tine. Având în vedere acest lucru, obiectivul tău este să creezi un conținut bun pentru ca viitori potențiali clienți să prindă încredere în afacerea pe care tu deții.

Poți să atragi audiențele cu un conținut care oferă valoare. Acest lucru poate crește gradul de conștientizare și recunoaștere a mărcii în feed-ul de știri. Conținutul tău te poate ajuta, de asemenea să dezvolți o credibilitate și o autoritate în industria ta de interes.

O modalitate eficientă de a crește încrederea este crearea de conținut video în care să-ți prezinți povestea afacerii tale. Clienții nu cumpără produse sau servicii numai pentru caracteristici. Este foarte important să ceri un feedback oamenilor care te urmăresc. Astfel la postarea unui videoclip îți poți întreba potențialii clienți ce părere au despre respectivul videoclip. În acest mod viitori clienți te pot ajuta să-ți setezi o direcție pentru produsele pe care le creezi.

 2. Îndreptă-ți pagina de Facebook către grupurile țintă de clienți prin Product-Centric Videos

Cunoscut și sub numele de Remarketing de nivel 1, anunțurile tale video vizează persoane care au interacționat cu afacerea ta de pe Facebook și astfel bazându-ne pe aceste considerente, tu trebuie să-i stimulezi să achiziționeze produsele tale. Pe baza oamenilor care au vizionat videoclipurile tale îți poți crea un public personalizat.

Obiectivul tău este să atragi publicul vizat să cumpere de pe site-ul tău, nu doar să vizioneze videoclipul. Indiferent dacă faci o reducere sau o promovare, conversia trebuie să fie obiectivul principal al afacerii tale.

3. Apelează la Remarketing pentru vizitatorii site-ului tău, cu videoclipuri care să includă mărturii sau mementouri

În principiu obiectivul tău trebuie să fie acela de a face oamenii care nu au cumpărat de la tine să se reîntoarcă pe canalul tău pentru a face acest lucru. Această etapă este cunoscută sub numele de remarketing de nivel 2.

Această tactică funcționează pentru întreprinderi de orice dimensiune, nu doar companii mari precum Amazon. Pentru a funcționa, trebuie să instalezi pixelul Facebook și urmărirea conversiilor pe site-ul tău Web.

De exemplu, dacă ești o companie de comerț electronic, unul dintre cele mai eficiente tipuri de campanii de la acest nivel este campania de remarketing a abandonului de cart. Acest lucru vizează utilizatorii care au adăugat produsul în coșul de cumpărături, dar au abandonat procesul de checkout.

Cel mai important lucru este să nu le permiți potențialilor clienți să uite de afacerea ta. De aceea trebuie să fii constant în postări și să le amintești mereu prin conținut de calitatea afacerii pe care o conduci și să le dovedești că pot avea încredere în tine.

Conținutul video poate face mai mult decât să genereze gradul de conștientizare a canalului de vânzări. Folosind video atât în mijlocul cât și în partea inferioară a canalului tău de vânzări prin Remarketingul de nivel 1 și nivel 2, poți angaja mai bine publicul țintă, cu ofertele potrivite la momentul potrivit și poți obține mai multă rentabilitate a cheltuielilor tale publicitare.

Dacă ai nevoie de oferte personalizate pentru afacerea ta nu ezita să ne contactezi.

Andreea Lada
Andreea Lada

Andreea Lada lucreaza de 7 ani in marketing si comunicare, cu expertiza in domeniile de sanatate, lifestyle, horeca si corporate. Este fondatarea agentiei de comunicare, ANANDA PR si ONG-ului Școala Iubirii.