ANANDA PR | Cum poti sa vinzi prin intermediul video-urilor!
vanzare prin video-uri, social media pentru a genera venituri, pagina cu rol de optimizare, leadpage, retargetarea prin Facebook Ads
2929
post-template-default,single,single-post,postid-2929,single-format-standard,edgt-cpt-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,homa-ver-1.4.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Cum poti sa vinzi prin intermediul video-urilor!

Nu utilizati social media pentru a genera venituri? Doriti sa adaugati video la planul de marketing?

Despre „Sales Funnel” – palnia de vanzare, cel mai probabil ati mai auzit, adeseori folosind-o in strategia si ofertele de vanzare pe care le planificam. In acest articol, veti descoperi cum sa utilizati filmuletele postate in social media pentru a crea o astfel de palnie.

Iata cateva sfaturi pentru a crea un video de vanzare cu o conversie mare.

Creati scenariul

Schitati problema cheie pe care produsul sau serviciul dvs. o poate rezolva. Intai explicati problema actuala pe care clientii o au, iar apoi oferiti solutia pe care produsul sau serviciul dvs. o furnizeaza.

Spuneti o poveste. O poveste va tine spectatorii implicati si va oferi divertisment. Va cunoasteti clientii cel mai bine, asa ca, daca simtiti sa incorporati umor, statistici sau sarcasm, faceti acest lucru.

Fiti concis si folositi declaratii care sa retina atentia spectatorilor. Dupa ce ati scris scenariul video, cititi-l cu voce tare. Asigurati-va ca suna cat mai natural posibil si nu pare a fi comercial.

Ganditi-va la valoarea productiei video si la folosirea instrumentelor potrivite. Crearea unui video ingrijit, cu aspect profesional este extrem de important. Conform unui studiu Brightcove, 62% dintre consumatori sunt mai susceptibili de a avea o perceptie negativa asupra firmelor care publica clipuri video de calitate slaba.

Nu uitati sa vindeti. O multime de clipuri video de vanzare nu includ de fapt un apel la actiune pentru a cere o vanzare sau o inscriere. Mai degraba, decat sa implicati o anumita actiune, spuneti publicului direct despre ce este vorba.

Automatizati livrarea videoclipului

Acum, ca aveti un videoclip de vanzare, este timpul sa-l puneti sa lucreze.

Prin automatizarea acestora, puteti vinde produsele si serviciile chiar si in timp ce dormiti, iar veniturile vor creste substantial. Automatizarea poate ajuta sa realizati o crestere masiva si este cruciala pentru imbunatatirea marjelor de profit.

Iata un ghid simplu pas-cu-pas pentru a automatiza videoclipul.

Proiectati o pagina cu rol de optimizare

Mai intai, creati o pagina pentru optimizare, folosind un instrument ca Unbounce sau Leadpages. Asigurati-va ca instalati, de asemenea Facebook Pixel pe aceasta pagina.

Pastrati pagina simpla si curata, includeti o oferta principala si un titlu bazat pe solutii. Puteti oferi o sursa sau un instrument gratuit (Ebook), dar si optiunea de a cumpara direct produsul. Oricare ar fi apelul principal la actiune, trebuie sa-l faceti evident si usor!

Crearea unui anunt video pe Facebook

Acum, utilizati videoclipul de vanzari pentru a crea un anunt foarte bine targetat pe Facebook. Anuntul ar trebui sa se bazeze pe produsul sau serviciul prezentat pe leadpage-ul realizat. Principalul obiectiv al anuntului este de a determina utilizatorii sa faca click pe pagina optimizata.

Retargetarea prin Facebook Ads

In continuare, retargetati prin anunturi Facebook pentru a maximiza procesul de vanzare.

Din pacate, rata abandonului cosului de cumparaturi online este in crestere. Un studiu realizat de Institutul Baymard arata ca, in medie, 68.81% din cosurile de cumparaturi sunt abandonate. Pentru unii dintre clientii dumneavoastra, viata doar o ia intr-un alt sens: au uitat, nu sunt gata sa cumpere sau nu au bani in acel moment.

In cazul in care parasesc procesul de vanzare, nu inseamna ca nu doresc produsul sau serviciul. Este datoria dvs. sa le reamintiti consumatorilor de solutia pe care le-o furnizati.

Cum se poate sa revendicati o parte de 68.81%? Pentru ca leadpage-ul include pixel Facebook, puteti retargeta oameni care au accesat pagina, dar nu au ajuns la stadiul de cumparare.

Creati un alt anunt despre produsul care este afisat numai persoanelor care au accesat pagina de destinatie. Anuntul ar trebui sa atraga oamenii inapoi la pagina de destinatie, marind sansele de a deveni clienti platitori.

Inregistrati si oferiti un video Upsell

Pentru a genera vanzari suplimentare de la cumparatori, creati un video pentru a oferi produse sau servicii complementare. Asigurati-va ca produsul pe care-l vizati pentru upsales are sens pentru clientii dumneavoastra. Are legatura cu produsul pe care tocmai l-au cumparat? Va adauga valoare si va ajuta la rezolvarea problemei lor?

Dupa ce ati raspuns la aceste intrebari, realizati videoclipul de upsell. Puteti incepe cu acelasi script de vanzari ca si produsul primar, dar asigurati-va ca subliniati beneficiile si solutiile acestui nou produs pentru clientii dumneavoastra.

Masurati succesul si rafinati strategia

De unde stiti daca videoclipul dvs. de vanzari are succes? Prin revizuirea rezultatelor! Amintiti-va obiectivul stabilit pentru a realiza acest video: de a vinde o anumita cantitate de produs sau serviciu. Cat de departe de acest obiectiv va aflati acum? L-ati depasit?

Iata care sunt valorile pe care trebuie sa le urmariti:

 • Actiuni social media
 • Comentarii social media
 • Vizionari video pe canalele de social media
 • Vizualizari leadpage
 • Timpul mediu petrecut pe leadpage
 • Rata de click pe leadpage
 • Timpul mediu petrecut vizionand video de vanzari
 • Procentul clientilor care preiau apelul la actiune (pentru a cumpara)
 • Procent de upsell / cross-sell
 • Procentul abandonarii cosurilor de cumparaturi
 • Vanzari redirectionate
 • Abandonarea cosurilor de cumparaturi prin email

Examinati valorile dumneavoastra si adaptati strategia in functie de necesitati. In cazul in care unele aspecte ale procesului de vanzare nu sunt relevante, faceti modificari pentru a imbunatati rezultatele.

Puterea interioara se afla in modul in care raspundeti la ele. Daca videoclipul dvs. a fost bine primit de catre public, veti intelegemodul si cum sareproduceti tacticile de succes in videoclipurile viitoare.

In concluzie

Sunt de 10 ori mai multe sanse ca segmentele de public sa se implice cu ajutorul continut videoclipurilor decat in cazul in care livrati doar text sau postari sociale aferente. Profitati de acest lucru prin automatizarea videoclipurilor de marketing care incorporeaza social media.

Daca aveti nevoie de un script video si o strategie de a vinde cu ajutorul videoclipurilor nu ezitati sa ne contactati.

Andreea Lada
Andreea Lada

Andreea Lada lucreaza de 7 ani in marketing si comunicare, cu expertiza in domeniile de sanatate, lifestyle, horeca si corporate. Este fondatarea agentiei de comunicare, ANANDA PR si ONG-ului Școala Iubirii.