ANANDA PR | 6 modalitati sa-ti imbunatatesti reclamele video pe Facebook
Reclamele tale pe Facebook contin insertii video? Cauti modalitati pentru a-ti spori promovarea pe Facebook cu ajutorul formatului video?
reclamele video pe Facebook, reclame video, Facebook Audience Insights, reclame carusel
2712
post-template-default,single,single-post,postid-2712,single-format-standard,edgt-cpt-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,homa-ver-1.4.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

6 modalitati prin care sa-ti imbunatatesti reclamele video pe Facebook

Reclamele tale pe Facebook contin insertii video? Cauti modalitati pentru a-ti spori promovarea pe Facebook cu ajutorul formatului video? Acest tip de reclame sunt printre cele mai puternice formate intrucat genereaza interactivitate.

In acest articol vei descoperi 6 metode prin care poti utiliza formatul video in campaniile tale de Facebook.

Creeaza impact in primele cateva secunde

Luand in cosiderare numarul de postari pe care oamenii le au in cronologia de stiri, este imposibil pentru acestia sa le citeasca in totalitate si sa interactioneze cu ele. Din acest motiv, ei decid instant care sunt postarile carora doresc sa le acorde atentie si cele carora nu.

Reclamele video nu sunt cu nimic diferite. Pentru a fi eficiente, acestea trebuie sa aiba in vedere doua lucruri: sa atraga atentia publicului tinta in primele 2-3 secunde si sa aiba o durata scurta, nu mai mult de 20 de secunde.

Din nefericire, multe reclame video nu fac acest lucru cu succes, ceea ce se traduce prin interactiune scazuta cu publicul tinta si rezultate slabe. Poti observa asta de unul singur, analizand retentia audientei la videoclipurile tale organice. Probabil graficul va arata precum cel de mai jos. Dupa cum vezi, rata de audienta a fost maxima in primele secunde, iar media publicului tinta care a urmarit in totalitate reclama este de 33%.

ac-facebook-video-audience-retention

Cateva dintre cele mai comune cauze pentru scaderea retentiei audientei sunt:

  • Includerea unei introduceri
  • Folosirea logoul sau multumirilor la inceput
  • Incercarea de a spune prea multe in videoclip
  • Existenta unei persoane care sa vorbeasca in fata camerei fara a avea un context

Pemtru a realiza o reclama video eficienta, trebuie sa creezi un impact inca din primele secunde. Arata publicului ceva ce l-ar putea face curios, astfel incat sa isi doreasca sa vada ce se intampla in continuare.

Desigur, va trebui sa livrezi rapid mesajul. Daca nu poti explica conceptul in doar cateva secunde, finalizeaza videoclipul creand suspans si incurajeaza vizitatorii sa caute restul pe site-ul tau.

Starneste interesul cu miniatura personalizata folosita (thumbnail)

Cand creezi o reclama video trebuie sa ai in minte ca multi dintre utilizatorii Facebook au dezactivat optiunea de autoplay pe telefoanele lor mobile, asa ca va fi nevoie ca acestia sa dea click pe video pentru a-l vedea. Pentru a-i incuraja, foloseste-te de imaginea principala care sa le starneasca curiozitatea. Facebook iti da optiunea de a alege intr-o gama larga de imagini selectate random din video. Daca niciuna dintre acestea nu ti se pare suficient de motivanta, poti incarca o imagine diferita, care crezi ca va atrage atentia. Pentru a face asta, incarca sau selecteaza videoclipul pe care vrei sa il folosesti in reclama ta si apoi apasa click pe zona „miniatura personalizata” (custom thumbnail).

ac-facebook-video-custom-thumbnail

Pentru o interpretare mai buna, alege o miniatura personalizata care are acelasi aspect precum videoclipul, adica 16:9 sau 1:1 pentru formatele patrate. Acestea sunt diferite fata de formatul 1:1.91 recomandat pentru link-uri. Si chiar daca Facebook a inlaturat limita de 20% text pentru imagini, imaginile cu foarte mult text vor fi mai putin prioritare in livrare. Acelasi lucru se aplica si pentru reclamele video.

Creeaza mai multe audiente pentru videoclipuri

A crea audiente diversificate pentru videoclipuri nu este o noutate. Poti crea doua audiente din cei care iti urmaresc videoclipul, bazandu-te pe urmatorul criteriu: persoane care au privit cel putin 3 secunde din videoclip si persoane care au privit cel putin 95% din acesta.

Aceste audiente customizate sunt eficiente si pot fi folosite intr-o varietate de moduri. Cu toate acestea, exista unele probleme. De exemplu, reclama video trebuie sa aiba cel putin 1000 de vizualizari intr-un interval de 24 ore, ceea ce nu este un target usor pentru companiile cu bugete limitate.

Din fericire, Facebook a actualizat aceasta caracteristica, iar acum pot fi create audiente customizate pentru video pe baza diferitor niveluri de interactiune:

  • urmarit 3 secunde
  • urmarit 10 secunde
  • urmarit 25%
  • urmarit 50%
  • urmarit 75%
  • urmarit 95%ac-facebook-video-custom-audiences

Cel mai rezonabil este sa combini mai multe niveluri de interactiune pentru mai multe videoclipuri  cu scopul de a crea o audienta customizata mai eficienta. De exemplu, poti crea o audienta customizata pentru oamenii care au urmarit mai mult de 50% din anumite videoclipuri, 95% din altele si asa mai departe. Combinand aceste audiente video poti crea o audienta diversificata eficienta, pe care o poti folosi pentru retargetare. Mai mult decat atat, poti folosi aceste audiente customizate pentru a crea audiente eficiente asemanatoare.

Prin intermediul „Facebook Audience Insights”, poti analiza audienta customizata si poti primi mai multe insight-uri despre interactiunea publicului cu continutul tau.

 

Optimizeaza-ti vizualizarile video pentru a atinge potentialul maxim

Atunci cand construiesti o campanie, iti alegi un obiectiv care sa te ajute sa iti optimizezi livrarea. Reclamele video nu reprezinta un obiectiv, ci mai degraba un format. Prin urmare, poti folosi reclame video pentru a genera conversii, a directiona traficul, a crea interactiune la postari, a creste reach-ul si, desigur, pentru a obtine vizualizari ale videoclipului.


Deoarece cea mai mare parte a campaniilor de generare si de conversie a traficului folosesc formatele link sau carusel, Facebook are mai multe date despre utilizatori pentru aceste combinatii decat cele pentru anunturile video. Acest lucru este mai dificil pentru algoritmul de gasire a utilizatorilor care vor da click pe un anunt video pentru a merge la site, astfel incat ai putea experimenta o livrare de anunturi mai lenta si un reach mai scazut al campaniei.

Poti elimina aceasta problema prin alegerea de a seta vizualizarile video ca obiectiv al reclamei. Facebook poate identifica mai usor utilizatorii care sunt susceptibili de a viziona un videoclip, ceea ce va contribui la cresterea reach-ului campaniei.

ac-facebook-ad-objective-1

Exista si un alt beneficiu pentru alegerea obiectivului vizualizarilor video. In cazul in care obiectivul campaniei tale este de a genera click-uri si conversii, Facebook va afisa reclama utilizatorilor care sunt susceptibili sa dea click pe link (mai degraba decat utilizatorilor care sunt susceptibili de a viziona videoclipul). Deci, este normal sa aveti retentie video foarte scazuta deoarece utilizatorii pot da click pe link fara a urmari videoclipul.

Atunci cand este realizata optimizarea pentru inregistrari video vizionate, Facebook va incerca sa gaseasca utilizatorii care sunt susceptibili sa urmareasca cat mai multe videoclipuri. Acest lucru iti va permite sa creezi segmente de public video mai bune.

Foloseste video in link si in reclamele carusel

Daca scopul tau este de a indrepta traficul catre un site extern, videoclipurile te pot ajuta sa iti evidentiezi site-ul prin link-uri sau reclame carusel.

Cei mai multi utilizatori sunt obisnuiti cu linkurile sau reclamele carusel, care afiseaza doar imagini statice si reclame video. Cu toate acestea, folosind videoclipurile din link-ul sau anunturile de tip carusel ti se permite sa combini ce e mai bun din ambele caracteristici. Poti include mai multe informatii in videoclipul tau, care sa contina titluri, butoane de call-to-action, descrieri ale link-ului si multe altele.

ac-facebook-video-squared-links

In plus, poti utiliza mai multe videoclipuri intr-o reclama carusel si poti include unele povestiri vizuale in campania ta. Reclama de la Target Style este un bun exemplu de cat de eficienta poate fi aceasta tehnica.

ac-target-facebook-post

In ambele cazuri, este important ca videoclipul sa fie scurt. Decat sa incerci sa oferi un conținut generos in videoclip, mai degraba poti folosi ideea de utiliza video ca un captator de atentie. Poti face acest lucru indiferent de obiectivul campaniei pe care ti l-ai propus. De fapt, poti utiliza chiar clipurile video pentru generarea unor noi directii de campanie.

Targetarea telefoanelor mobile doar atunci cand sunt conectate la Wifi

Asa cum am mentionat mai sus, multi utilizatori au dezactivat optiunea de autoplay pentru a-si pastra cat mai mult traficul de internet. Cu toate acestea, trebuie iei in calcul si utilizatorii care nu au dezactivat optiunea. In cazul in care conexiunea lor este lenta, videoclipul isi poate opri redarea. Acest lucru creeaza o experienta neplacuta pentru vizitatori, iar ei pot opri interactiunea cu anuntul. Cu alte cuvinte, vei plati pentru o afisare/click pe care l-ai pierdut.

Din fericire, poti evita cu usurinta aceste probleme prin directionarea dispozitivelor mobile numai atunci cand sunt conectate la Wifi. Pentru a face acest lucru, selecteaza plasarea reclamei campaniei la „Ad set level”.

ac-facebook-video-wifi-targeting

Unii oameni cred ca aceasta optiune poate reduce reach-ul potential al campaniilor lor, dar asta nu este adevarat. In cazul in care utilizezi instrumentul „Facebook`s Estimated Daily Reach”, poti vedea ca selectarea optiunii redarii numai daca exista Wifi nu face o diferenta semnificativa in reach-ul estimat.

In concluzie…

Indiferent de obiectivul campaniei, plasarea, directionarea si ceilalti factori, este important ca reclama video sa fie simpla si concisa. Clipuri video scurte nu doar ca sunt mai susceptibile de a fi vizionate complet, dar, de asemenea, ele functioneaza ca declansatori de curiozitate pentru privitori.

In timp ce unele strategii ar putea sa functioneze mai bine decat altele, le puteti alege doar pe acelea care credeti ca sunt eficiente pentru propriul scop. Daca va putem ajuta cu mai multe informatii, nu ezitati sa ne contactati.

Andreea Lada
Andreea Lada

Andreea Lada lucreaza de 7 ani in marketing si comunicare, cu expertiza in domeniile de sanatate, lifestyle, horeca si corporate. Este fondatarea agentiei de comunicare, ANANDA PR si ONG-ului Școala Iubirii.