ANANDA PR | 5 trucuri vitale pentru un video de succes pe youtube
youtube, videoclipuri, trucuri youtube, SEO, marketing
3254
post-template-default,single,single-post,postid-3254,single-format-standard,edgt-cpt-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,homa-ver-1.4.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

5 trucuri vitale pentru un video de succes pe youtube

Youtube este o platforma imensa, cu mai mult de 1 miliard de utilizatori in fiecare luna. Tot lunar, 80 % dintre oamenii cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, se uita la videoclipuri pe youtube, ceea ce inseamna ca exista o audienta uriasa pentru continutul tau.

Cu o audienta poate mai mare decat in cazul televizorului, Youtube devine cea mai buna destinatie pentru plasare de reclame sau alte campanii de marketing. Chiar daca aceasta platforma este o sursa foarte bogata in avantaje, multi nu reusesc sa aiba succes cu videoclipurile lor postate aici.

 

Vei afla in aceste articol, care sunt 5 dintre trucurile care te vor face sa ai un videoclip de succes pe youtube:

 

  1. Intro personalizat

 

Construirea unui brand personal este foarte importanta atunci cand vrei sa creezi o strategie de marketing de success. Brand-ul aduce oameni loiali, care te tin minte si se intorc la videoclipurile tale pentru un anumit lucru.

Munca ta va fi imediat recunoscuta si nu vei pierde in fata competitiei daca ai un astfel de branding. Vei aduce utilizatori spre canalul tau pentru ca ai creat acel ceva personal si diferit, pe care numai tu il ai.

 

  1. Muzica de pe fundal

 

Nu este nimic mai plictisitor decat un videoclip plictisitor. Deci, ai nevoie de ceva pentru a-ti pastra spectatorii interesati.

Includerea muzicii pe fundal nu numai ca atrage atentia instantaneu, ci stabileste starea de spirit pentru sesiunea de vizionare, stabilind o conexiune emotionala. In plus, muzica conduce ritmul videoclipului, in timp ce o coloana sonora excelenta ofera doar spectatorilor un motiv pentru a distribui videoclipul.

 

  1. Calitate a sunetului

 

Din pacate, un intro grozav si o muzica frumoasa pe fundal nu te pot ajuta daca nu te auzi clar. Aminteste-ti ca obiectivul final este ca publicul sa inteleaga ce spui. Daca videoclipul este doar o ilustrare, atunci muzica de pe fundal este suficienta.

 

  1. Experienta personalizata

 

Megi la sectiunea Google Trends pentru a vedea care este subiectul cel mai cerut de public si deci cel mai popular.

Afla ce cauta utilizatorii si personalizeaza videoclipurile tale pentru a se incadra in conversatiile existente. Un instrument de cautare de cuvinte cheie, cum ar fi keywordtool.io/youtube, te poate ajuta sa alegi corect cuvintele cheie.

Apoi, acest plugin Chrome gratuit de la vidIQ va furniza date valoroase privind competitivitatea pentru anunturile curente, cum ar fi: etichetele, cotele sociale, timpul mediu de vizionare, viteza si multe altele.

In cele din urma, odata ce videoclipul este creat, foloseste YouTube Analytics pentru a raspunde la intrebari precum: “cine vizioneaza de fapt” si “de ce sunt cu adevarat interesati”.

 

  1. Call to action

 

Trebuie sa fii creativ cu privire la modul in care incluzi apelul call to action deoarece publicul va incepe sa dispara pe durata videoclipului.

Implicarea scade semnificativ dupa primele doua minute. Asta inseamna ca, in special pentru videoclipurile lungi, nu ar trebui sa plasezi CTA la sfarsit. In schimb, ia in considerare adnotarile pe care poti da click care apar in primele cateva secunde ale videoclipului.

 

Youtube converteste cei mai multi utilizatori in consumatori si ar fi pacat sa nu te folosesti si tu de beneficiile acesteti platforme. Urmeaza aceste trucuri simple si nu uita sa apelezi la specialisti pentru si mai multe informatii din spatele acestei platforme. Ne poti contacta oricand pentru sfaturi personalizate.

Andreea Lada
Andreea Lada

Andreea Lada lucreaza de 7 ani in marketing si comunicare, cu expertiza in domeniile de sanatate, lifestyle, horeca si corporate. Este fondatarea agentiei de comunicare, ANANDA PR si ONG-ului Școala Iubirii.