ANANDA PR | 3 dintre cele mai daunatoare greseli SEO pentru mobil
seo, mobile, greseli, marketing, mobil
3168
post-template-default,single,single-post,postid-3168,single-format-standard,edgt-cpt-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,homa-ver-1.4.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

3 dintre cele mai daunatoare greseli SEO pentru mobil

Oricine stie ca astazi totul se intampla prima data pe telefonul mobil. Asta inseamna ca acum SEO pentru mobil e mai important ca niciodata.

 

Vei afla in acest articol care sunt 3 dintre cele mai mari greseli pe care ar trebui sa le eviti, daca vrei sa ai o pozitie mai buna in cautari, sa aduci mai mult trafic pe site-ul tau mobil si sa-ti tii vizitatorii multumiti.

 

Viteza mica de pe site

 

Viteza cu care se incarca o pagina este un factor important pe Google. Este deasemenea important pentru oamenii care iti viziteaza site-ul. Potrivit unui studiu Google, 53 % din utilizatori vor renunta la accesarea unei pagini, daca dureaza mai mult de 3 secunde sa se incarce.

 

Ideal  ar trebui sa fie ca pagina sa se incarce in mai putin de o secunda. Cum? Uite cateva sfaturi pe care poti sa le aplici imediat:

 

  • Redimensioneaza si comprima imaginile: Poti sa folosesti ustensile din cadrul platformei WordPress ca sa schimbi automat marimea unei imagini sau diverse site-uri care fac acelasi lucru.
  • Verifica hostingul: Solutiile de gazduire facute de un tert furnizor nu iti vor da viteza de care ai nevoie pentru a face fata unui volum mare de trafic. Acest lucru este in special foarte important pentru domeniul e-commerce.
  • Verifica viteza: Foloseste PageSpeed Insight de la Google, pentru a verifica performanta site-ului tau, usor si rapid.

 

Continut neaccesibil

 

Inainte sa incluzi fisiere media pe pagina ta, ia in considerare modul in care vor afecta ele viteza de pe site si daca continutul tau video va putea fi vazut de pe toate dispozitivele mobile disponibile.

 

De asemenea, include si transcript subtitrare, atunci cand este posibil. El va ajuta  atat Google, cat si utilizatorii.

 

Daca iti doresti sa incluzi continut animat, Google iti recomanda sa folosesti HTML5. Poti crea cu usurinta animatii in Google Web Designer si vor putea fi sustinute de toate motoarele de cautare online.

 

Design de mobil neadecvat

 

Formatul site-ului tau trebuie sa fie potrivit pentru comunitatea mobila. Trebuie sa ai un design special creat pentru telefoane mobile si tablete, nu doar pentru formatul desktop.

 

Evita fonturile prea mici sau care nu se pot citi, precum si aglomerarea pe ecran. Lasa spatiu intre elementele din pagini, astfel incat utilizatorii sa nu se afle in situatia in care sa dea click pe ceva din greseala.

 

Un utilizator isi doreste ca experienta pe site-ul tau sa fie rapida, usoara si fara prea multe lucruri complicate care sa necesite mai multe click-uri. Traim in era tehnologiei rapide si nimeni nu isi doreste nimic mai mult decat sa aiba un produs sau serviciu cat mai rapid si cat mai usor.

 

Toate afacerile sunt diferite si a ta este unica, de aceea ai nevoie de un plan personalizat pentru a optimiza castigurile. Ne poti contacta oricand pentru mai multe informatii si sfaturi personalizate.

 

Andreea Lada
Andreea Lada

Andreea Lada lucreaza de 7 ani in marketing si comunicare, cu expertiza in domeniile de sanatate, lifestyle, horeca si corporate. Este fondatarea agentiei de comunicare, ANANDA PR si ONG-ului Școala Iubirii.