ANANDA PR | Cum să utilizați reclamele video Facebook pentru a crea vânzări
3334
post-template-default,single,single-post,postid-3334,single-format-standard,edgt-cpt-1.0.2,ajax_fade,page_not_loaded,,homa-ver-1.4.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Cum să utilizați reclamele video Facebook pentru a crea vânzări

Folosiți reclamele cu conținut video în campaniile dumneavoastră pe Facebook?

Vă gândiți la modul în care un astfel de videoclip poate trimite utilizatorul în procesul de vânzări?

În acest articol, veți învăța cum să influențați consumatorul prin intermediul a trei etape ale procesului decizional prin difuzarea videoclipului potrivit la momentul potrivit.

 

De ce să folosiți reclame video pentru a crea vânzări?

Înainte de a începe să creați campanii video pentru fiecare etapă a canalului de vânzări, acesta vă ajută să știți exact cum este definit conceptul de canal de vânzări. În cea mai simplă formă, un canal de vânzări este o serie de etape concepute pentru a ghida publicul țintă spre o decizie de cumpărare.


Tehnica campaniei prezentată în acest articol se bazează pe intermediul a trei etape, denumite ALL: Conștientizare, Remarketingul de nivel 1 și Remarketingul de nivel 2. Ideea este să mutați un client țintă de sus în jos, iar utilizarea reclamelor video este una dintre cele mai eficiente modalități de a face acest lucru.

cl-sales-funnel

Conținutul video de pe Facebook excelează la captarea și apoi menținerea atenției publicului în comparație cu alte tipuri de conținut, cum ar fi postările de poze sau de link-uri. Utilizatorii Facebook urmăresc în prezent peste 100 de milioane de ore de videoclipuri pe zi, iar popularitatea videoclipurilor este în creștere. Traficul din videoclipurile online va constitui până în 2020 peste 80% din traficul de Internet destinat consumatorilor (până la nivelul de 73% în 2016).

# 1: Încălzirea audiențelor reci cu video-uri care le oferă valoare adăugată

O greșeală obișnuită este încercarea de a vinde imediat, prin cu campanii directe stimul-răspuns, către oameni care încă nu sunt pregătiți să cumpere de la dumneavoastră. În partea de sus a canalului de vânzări, audiențele pe care le vizați sunt reci; ei nu sunt familiarizați cu afacerea dumneavoastră, nu vă recunosc și nu au încă încredere în dumneavoastră. Având în vedere acest lucru, scopul este de a construi conștientizarea și recunoașterea afacerii dumneavoastră pentru acest public.

Screenshot_1

De exemplu, conținutul educațional este o modalitate excelentă de a oferi o valoare directă publicului țintă. În videoclipul dumneavoastră, încercați să îi învățați ceva pe telespectatori sau previzualizați conținutul scris.


O modalitate eficientă de a construi încrederea și conștientizarea este crearea de conținut video care să povestească povestea unică a mărcii. Clienții nu cumpără produse sau servicii numai pentru caracteristici. credințele de bază sunt un alt motiv pentru care clienții cumpără de la o anumită marcă. În acest exemplu, Coca-Cola spune o poveste care ilustrează modul în care compania valorifică reciclarea. Tot în această etapă puteți cere feedback de la posibilii clienți, astfel veți știi ce schimbări trebuie să faceți.

Screenshot_2

 

# 2: Îndreptați poziția Facebook către paginile de destinație (landing pages) prin intermediul videoclipurilor


Următorul nivel al proceuslui de vânzări (cunoscut și sub numele de remarketing de nivel 1), reclamele video ale companiei dumneavoastră vizează persoane care au interacționat cu compania dumneavoastră pe Facebook și se bazează pe această considerație stimulând-le să achiziționeze produsele sau serviciile oferite. Deoarece aceste reclame ajung la cei care vă cunosc deja afacerea pe Facebook, aceste segmente de public sunt calde.

În acest moment, distribuiți videoclipuri video cu beneficii despre produsele sau serviciile oferite pentru a vă poziționa ofertele. Cu acest conținut, puteți să conduceți persoane de pe Facebook pe site-ul dumneavoastră web pentru a descoperi mai multe și pentru a efectua o achiziție.

În această etapă a procesului de vânzări, obiectivul este să atrageți publicul vizat să acționeze pe site-ul dumneavoastră și nu doar să vizioneze videoclipul. Indiferent dacă faceți o reducere sau altă promovare, conversia este obiectivul cel mai eficient al campaniei.


# 3: Remarketing pentru vizitatorii site-ului cu videoclipuri cu testimoniale sau de readucere aminte

În ultima etapă a procesului de vânzări, obiectivul este de a conduce conversii prin reangajarea persoanelor care au vizitat site-ul dumneavoastră web, dar care nu au întreprins acțiunea dorită. Această etapă este, de asemenea, cunoscută sub numele de remarketing la nivel de site sau remarketing de nivel 2.

Screenshot_3

Această tactică funcționează pentru întreprinderi de orice dimensiune, nu doar companii mari precum Amazon. Pentru a funcționa, trebuie să instalați pixelul Facebook și urmărirea conversiilor pe site.


De exemplu, dacă sunteți o companie de comerț electronic, unul dintre cele mai eficiente tipuri de campanii la acest nivel este campania de remarketing a abandonului de coș de cumpărături. Acest lucru vizează utilizatorii care au adăugat produsul în coșul de cumpărături, dar au abandonat procesul de checkout.

 

Dacă nu aveți acțiuni de comerț electronic pentru a fi utilizate pentru remarketing, puteți încă să efectuați remarketing pentru persoane pe baza afișărilor de pagină. De exemplu, reangajați persoanele care au vizitat site-ul dumneavoastră prin intermediul campaniilor de reamintire.


Fiind mereu legat de natura socială a mass-mediei, atenția acordată continuă să scadă odată cu distragerea ușoară a oamenilor, astfel încât campaniile de rememorare sunt o modalitate excelentă de a aduce oamenii înapoi pentru a finaliza o anumită acțiune cum ar fi o achiziție.

Conținutul video poate face mai mult decât să genereze gradul de conștientizare asupra companiei dumneavoastră. Folosind video atât în ​​mijlocul cât și în partea inferioară a procesului de vânzări prin Remarketingul de nivel 1 și nivelul 2, puteți angaja mai bine publicul vizat cu ofertele potrivite la momentul potrivit și puteți obține o rentabilitate mai mare a cheltuielilor publicitare.

Ne poți contacta oricând pentru mai multe informații și sfaturi personalizate.

Andreea Lada
Andreea Lada

Andreea Lada lucreaza de 7 ani in marketing si comunicare, cu expertiza in domeniile de sanatate, lifestyle, horeca si corporate. Este fondatarea agentiei de comunicare, ANANDA PR si ONG-ului Școala Iubirii.